Kleine Tuin Inrichten ideeën en ontwerp!

Om een kleine tuin in te richten vraagt om goede ideeën en slimme oplossingen, vooral als je een hoop wensen hebt wat je in een tuin zou willen.  Belangrijkste om mee te beginnen is te bepalen waar de terrassen komen, wil je wel of niet in de zon? Moet het ook bij het huis liggen of juist verder weg? Hoe groot wil je ze hebben? En hoeveel? Wij hebben zelf gekozen voor een prieel om lekker te zitten op een plek waar je de tuin kan overzien! Een terras bij het huis, uit gemakzucht want die was er al, maar ook om er met vrienden te kunnen eten en dan wil je niet een eind hoeven lopen met de borden natuurlijk! En een klein terrasje bij de vijver, want af en toe moet je even de vissen tellen?!

Tweede wat je moet uit gaan vinden is, wat wil je in de tuin? Wil je een moestuintje? Een vijver? Een moestuin moet juist wel in de zon, maar een vijver juist weer niet, slecht voor het water vanwege algen groei. Allemaal zaken waar je over na moet denken want dat pas je later niet meer zo makkelijk aan!

Derde punt is, welke materialen ga je gebruiken? Wij geven de voorkeur aan tweede hands, want we wilden graag snel een oude Franse sfeer in de tuin creëren en dat werkt het beste met oude materialen natuurlijk, Bijkomend voordeel is dat je het vrijwel gratis kunt krijgen, en dat idee stond ons ook wel aan want we gaven ons geld liever uit aan vaste planten. 

Goed, je weet wat je wilt en waar je dat wilt, dan is het zaak om uit te zoeken wat je aan materiaal nodig hebt en welke planten je wilt. Dat is voor ons altijd een klus die we in de winter maanden doen! Want het scoren van de juiste materialen kan tijd kosten, zeker als je het zo goedkoop mogelijk wilt doen.

Tip! Veel mensen doe tuin spullen weg in de de winter voor een prikkie, omdat ze er vanaf willen, maar niemand het dan wil hebben, nou wij wel! Meeste halen wij weg op marktplaats in een straal van 10 km rond ons huis. Dat vraagt geduld, maar vrijwel altijd  lukt het om alle materialen te scoren voor de zomer begint, en dan ligt de garage vol! Maar dan kunnen we wel direct met mooi weer aan de slag!

Het was ons gelukt om een vijver voor slecht een paar tientjes te scoren en de man was nog zo vriendelijk om het even te komen brengen ook. Zelfde geld voor ons zonnescherm op het terras. Stenen konden we gratis weg halen, was zes keer rijden en onze prius kreunde onder het gewicht maar het was de moeite waard. Eveneens een oude rieten eethoek, perfect voor de Franse sfeer, vier stoelen en een tafel, die gaan nog wel een paar jaar mee voor een kleine vijftig euro. De pergola hebben we gescoord in een veiling voor minder dan 20 euro. 

Voor het kleine spul, zoals klompen en potten nemen we mee van onze vakanties in Frankrijk, soms krijgen we dat ook van vrienden. Dichterbij huis  kwestie van de kringloop regelmatig bezoeken en struinen naar leuke oude potten, zink e.d. Laat je niet verleiden om naar een antiek winkel te gaan je betaald veel te veel!


© Copyright De Franse Tuin