Sla kweken in bakken!

Sla kweken in bakken is gemakkelijk en kan natuurlijk niet ontbreken in een Franse tuin waarbij je dan ook nog lekker wil smikkelen van een Franse salade dus die hebben wij in de bakken gezaaid vanaf eind maart. We hebben gekozen voor twee soorten, de gewoon krop sla en eikenblad sla, voor de kleur want dat staat zo gezellig in een schaal. 

De fout die wij ook maakten in het begin was de krop te laten groeien en dan volledig afsnijden om te eten, fout fout fout! Want dan moet je opnieuw zaaien en duurt het weer minimaal zes weken voordat je wat kunt eten. Dat doen we tegenwoordig anders. We zaaien ( we zijn maar met zijn tweetjes) ongeveer 6 tot 8 kroppen! Als je sla gebruikt, knip dan gewoon met de schaar de bladeren er af die je nodig hebt ongeveer 3 cm boven de grond. De kropsla groeit gewoon weer aan en is na drie weken alweer bruikbaar, ondertussen pak je voor het volgende maaltje de volgende krop.

Op die manier kun je bijna de hele zomer van die kroppen oogsten zonder opnieuw te hoeven zaaien en lang te hoeven wachten. Onthou wel dat je dit ongeveer 3 a 4 keer per krop kunt doen, daarna is de kracht er uit van de plant. Het zelfde doen we ook met het eikenblad sla, en dat gaat prima.

Tip: Begin elk jaar wel met verse nieuwe potgrond in je bakken voor een goede opbrengst.

© Copyright De Franse Tuin